Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική παράσταση στη Πετρούπολη

Από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, παρουσιάζει, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00', στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων την πετυχημένη παράσταση ''Παραμονή Χριστουγέννων στην Ήπειρο, μιά φορά και ένα καιρό...'' που έγραψε και σκηνοθετεί η καταξιωμένη στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, Ηπειρώτισσα Βαρβάρα Μπότσαρη- Παπαθανασίου. Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα ήθη και έθιμα της Ηπείρου τις γιορτές των Χριστουγένων, αλλά και τις Ηπειρωτικές παραδόσεις, την ξενητειά, τον πόνο, αλλά και την προσδοκία που φέρνει ο καινούργιος χρόνος, με αριστοτεχνικό τρόπο γραμμένη που παντρεύει το χθές με το σήμερα, τη νιότη με τα γερατιά, και την αγάπη με την έλειψη λόγω ξενητιάς και που παίζουν με απαράμμιλο τρόπο τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, λες και είναι επαγγελματίες ηθοποιοί.

Αξίζει να τονιστεί εδώ ότι, σε όποια περιοχή της Αττικής, αλλά και την Επαρχία, ανέβηκε η παράσταση κατενθουσίασε το κοινό, γιατί παρουσίαζε την ηπειρώτικη Χριστουγεννιάτικη μαγεία, με ένα λιτό, δωρικό, αλλά και πλούσιο τρόπο, όπως ταιριάζει στις παραδόσεις και τον χαρακτήρα των Ηπειρωτών.

Σκηνές από την θεατρική παράσταση ''Παραμονή Χριστουγέννων στην Ήπειρο μια φορά και έναν καιρό'', που ανέβηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ιλίου ''Μελίνα Μερκούρη'', πρόσφατα, στις 5 Δεκεμβρίου 2011, για το Σωματείο Ελληνικών χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα'' από την θεατρικήομάδα του Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων " O ΠΥΡΡΟΣ", σε σενάριο- σκηνοθεσία της Βαρβάρα Μπότσαρη-Παπαθανασίου.
Διανομή Ρόλλων.
ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΑΚΙΑ. Βασιλική Ζούγρα, Ελένη Σιαπατόρη, Ίρια Γρούμπα, Χαρά Καλυβιώτη, Βαγγέλης Βέτσας.
ΧΩΡΙΑΝΟΙ. Βιολέτα Καλυβιώτη, Αθηνά Ζάγκα, Γιάννης Τούζιος, Βαγγέλης Κακασιούρης.
ΕΠΑΙΞΑΝ. Βαρβάρα Μπότσαρη, Γιάννης Ζάγκας, Θωμάς Σωτηρίου, Νίκος Κανελλόπουλος, Βικτωρία Λύρου, Κατερίνα Κοντοπίδη, ΒιολέταΜάντη, Ελένη Κολονάσιου, Αλεξάνδρα Στεργίου, Αλέξανδρος Καλυβιώτης, Λάμπρος Μαργαρώνης, Έφη Τρίγκα.
Την παράσταση συνόδευσε με Ηπειρώτικη μουσική, η ζυγιά του Βασίλη Γένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...