Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αναστέλλεται η λειτουργία εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας

Ένα βαρύ πλήγμα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας και στην πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη του λαού της περιοχής βάζει το πρόγραμμα εφημεριών που έφτασε υπογεγραμμένο ( από το Διοικητή του Νοσοκομείου και το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας) στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας και προβλέπει τη μετακίνηση γιατρών του Κέντρου Υγείας σε άλλα Κέντρα υγείας, του νομού Πρέβεζας.

Όπως επισημαίνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας η ενέργεια αυτή , που γίνεται κάτω από το δήθεν σχέδιο σωτηρίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας και της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, αποτελεί ένα κρίκο στο συνολικό σχεδιασμό κυβέρνησης- τρόικας αλλά και διοικήσεων για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης στην περιοχή μας και στην έναρξη μιας σειράς λουκέτων των δημοσίων δομών υγείας.

«Αφού έπαιξαν "μπαλάκι" το ποιος θα πάρει την τελική απόφαση και προφανώς και το κόστος μιας τέτοιας απόφασης , Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας βάζουν σε πράξη το σχέδιο για αναστολή των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας για τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβριο!

Ήδη το πρόγραμμα εφημεριών που έφτασε υπογεγραμμένο ( από το Διοικητή του Νοσοκομείου και το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας) στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας προβλέπει τη μετακίνηση γιατρών του Κέντρου Υγείας σε άλλα Κέντρα υγείας, του νομού Πρέβεζας!» αναφέρει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων σημειώνοντας πως ούτε το Νοσοκομείο πρόκειται να σώσουν με τέτοιες ενέργειες ούτε τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, και συνεχίζει:

«Συγκεκριμένα με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ του Νοσοκομείου Πρέβεζας - όπως φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο -είχε πάρει τελικά σε συνεργασία με την Διοίκηση της 6ης ΥΠε την απόφαση να προτείνει την αναστολή εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας.

Χαρακτηριστικό των παιχνιδιών που παίζονται πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και του λαού του νομού Πρέβεζας είναι το παρακάτω απόσπασμα από την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας: «Η απόφαση μας αυτή (εννοεί της αναστολή εφημέρευσης για δυο μήνες του Κέντρου υγείας Φιλιππιάδας) ήταν απόρροια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα μεταξύ της Διοίκησης της 6ης ΥΠε και της Διοίκησης του Νοσοκομείου κατά την οποία η Διοίκηση της 6ης Υ.Π. προέτρεψε την Διοίκηση του Νοσοκομείου στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και εδόθη η υπόσχεση ότι θα έχει την ανάλογη έγκρισή της. Εάν η Διοίκηση της 6ης Υ.Π. δεν εγκρίνει την παραπάνω απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει την θητεία του».

Μετά από αυτό το έγγραφο η Διοίκηση της 6ης Υπε «αδειάζοντας» εντέχνως τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας -αφού πρώτα την έβαλε μπροστά για να καθαρίσει τη δουλειά- διαμηνύει στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ότι η αναστολή εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας (και πρακτικά η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας) δεν χρειάζεται την έγκριση της 6ης ΥΠε . Δηλαδή μπορεί να την κάνει και μόνη της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας!!!!

Μάλιστα σε σχετικό έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που στάλθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας στις 31/7/2013 η Διοίκηση της 6ης Υπε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού εγγράφου σας (εννοεί την απόφαση με αριθμ . πρωτ. ΔΣ/916/18-7-2013 του ΔΣ του Νοσοκομείου Πρέβεζας) και λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες συνθήκες συμφωνούμε (προσέξετε δεν αναφέρει τη λέξη εγκρίνουμε) με τις προτάσεις για την λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αυτές αναφέρονται στην υπ. αρθμ 17/θεμα 2/15-7-2013 απόφασή σας»!!!!
Ας βγάλουν όλοι οι Πρεβεζάνοι τα συμπεράσματά τους .

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και των διοικήσεων η απάντηση της Πρεβεζάνικης κοινωνίας πρέπει να είναι καθολική, ενιαία και σαφέστατη:
• Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμίστε και να καταργήσετε τις Δημόσιες Δομές και Υπηρεσίες Υγείας στο Νομό μας
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού άμεσα, για να καλυφτούν οι λαϊκές ανάγκες στην πόλη και στην ύπαιθρο του νομού μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Όλοι και όλες στην Εκδήλωση που διοργανώνουν Η Επιτροπή Αγώνα Υγείας στην Πρέβεζα και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην παραλία Πρέβεζας (Δικαστήρια)
• Για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας
• Για Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας για όλους.

Πηγή: atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...