Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Τι συζητήθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής


Συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, το Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, το οποίο είναι συμβουλευτικό όργανο της ΠΣΕ και στο οποίο μετέχουν οι πρόεδροι των μελών της Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδιών- Αδελφοτήτων- Συλλόγων).

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου έλαβαν μέρος περισσότερα από 60 σωματεία, μέλη της ΠΣΕ.
Τα θέματα που συζήτησε το Γενικό Συμβούλιο ήταν:
  1. Λειτουργία Γενικού Συμβουλίου και εκλογή τριών μελών για την συμπλήρωση της πενταμελούς επιτροπής.
  2. Συντονισμός εκδηλώσεων καλοκαιριού 
  3. Στρατόπεδο  φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Πωγώνι
  4. Αθαμάνιο πράσινο χωριό
Ο προεδρεύων, λόγω απουσίας του πρόεδρου Γιώργου Οικονόμου, Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Σωτήρης Κολιούσης αφού αναφέρθηκε στο ρόλο του Γενικού Συμβουλίου, ως συνδέσμου του ΔΣ με τα μέλη της ΠΣΕ, πρότεινε εκ μέρους του προεδρείου του ΔΣ 3 προέδρους: Δημήτρης Δήμος (αδελφότητα Μουσιωτίτσας), Γιώργος Κωτσαντής (Ένωση Ηπειρωτών Αργυρούπολης), Κώστας Λιάγκος (Ηπειρωτική Εστία Νίκαιας-Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας)  για να συμπληρώσουν την Επιτροπή του ΓΣ. Οι υποψηφιότητες συμπληρώθηκαν με τον Ιωάννη Ζαρμπαλά (αδελφότητα Γραμμένου Ιωαννίνων). Εκλέχτηκαν οι 3 πρώτοι, ως μέλη της επιτροπής που έχει πρόεδρο τον Γιώργο Οικονόμου Πρόεδρο του ΔΣ και Γραμματέα τον Γιώργο Δόση Γεν. Γραμματέα του ΔΣ της ΠΣΕ.
Στη συνέχεια ο Σωτ. Κολιούσης:
 • Παρουσίασε το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ που θα πλαισιώνουν τις νέες επιτροπές της Π.Σ.Ε. (Πολιτισμού, Ανάπτυξης, κλπ) και κάλεσε τους παριστάμενουςπροέδρους των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Αδελφοτήτων να συμμετέχουν ενεργά στηρίζοντας ή ζητώντας τη βοήθεια των συγκεκριμένων επιτροπών.
 • Ενημέρωσε το σώμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τους αρμοδίους η ομόφωνη πρόταση του ΔΣ της Π.Σ.Ε. για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγήςαπό τις γιορτές του Σουλίου και ως εκ τούτου η ΠΣΕ δε θα συμμετέχει στο γιορτασμό.
 • Κάλεσε τα παριστάμενα μέλη του Γενικού Συμβουλίου να στηρίξουν ενεργά την καθιερωμένη, πλέον, πολιτιστική εκδήλωση της Π.Σ.Ε. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥΑΓΩΝΑ στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη (θα γίνει στις 15 Ιουνίου με εισιτήριο 5 ευρώ), που θα είναι αφιερωμένη στους Σουλιώτες και στους αγώνες για τηλευτεριά.
 • Ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις ΟΧΘΕΣ στην Ήπειρο (θα γίνουν τον Ιούλιο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα).
 • Ειδική αναφορά έγινε για τη διοργάνωση της ημερίδας με θέμα τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), εκδήλωση που είχε αποφασίσει η προηγούμενη διοίκηση τηςΠ.Σ.Ε., η οποία θα γίνει στο Καλπάκι, με κύριους ομιλητές τον πρώην υπουργό Οικονομικών και καθηγητή Πανεπιστημίου Νίκο Χριστοδουλάκη και τονεπιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα Γιώργο Ρωμανιά. Στην διάρκεια της ημερίδα αυτής, θα συζητηθεί και η επιδιωκόμενηδημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στα Κτίσματα Πωγωνίου, με τον εμφανή συσχετισμό την αξιοποίηση των μεταναστών για τις ανάγκες τωνεπιχειρήσεων της ΕΟΖ.
 • Τέλος, για άλλη μια φορά το ΔΣ της ΠΣΕ έκφρασε τη συμπαράσταση του στο Αθαμάνιο που έχει υποβάλει φάκελο στο διαγωνισμό για χαρακτηρισμό ωςπράσινο χωριό για να ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, υφίσταται μεθοδεύσεις αποκλεισμού μέσω της εκ των υστέρων αλλαγής των όρων τουδιαγωνισμού.
Μετά πήραν το λόγο δεκάδες από τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου που εκτός από τα παραπάνω θέματα, τοποθετήθηκαν
  • Για την έξαρση της εγκληματικότητας κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας από την πολιτεία,
  • Για την απαράδεκτη κατάσταση στην κατ’ όνομα εθνική οδό από την Κόρινθο και μετά, που μόνο ως εισπρακτικός μηχανισμός λειτουργεί και επί πλέον οικοινοπρακτούντες κατασκευαστές ανταμείβονται επί πλέον και με πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Για τη επαπειλούμενη επιβολή φόρου στα αγροκτήματα και ιδιαίτερα στα άγονα («παλιούρια, πουρνάρια και λιθάρια»), που θα αποτελέσει τη χαριστικήβολή για τους απόδημους Ηπειρώτες και θα μας διώξει τελείως από τα χωριά μας
  • Για την αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου
  • Για την αναγκαιότητα η ΠΣΕ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων σύμφωνα με τις θελήσεις των διαθετών και προςόφελος των Ηπειρωτών.
Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συζήτησης που αναπτύχθηκε  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ  και των προτάσεων που ακούστηκαν, εκφράστηκε η καθολική συμφωνία με τη μέχρι τώρα δράση και τις αποφάσεις του ΔΣ και η διάθεση των συλλόγων να σταθούν στο πλάι της ΠΣΕ για κάθε θετική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...