Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Μπλόκο στα σύνορα από αλβανικά και ελληνικά πούλμαν


Σε αποκλεισμό των διασυνοριακών σταθμών Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής προχωρούν αύριο, Τρίτη, τα μέλη του Αλβανικού Συνδέσμου Διεθνών Επιβατικών Μεταφορών, ενώ σε αυτή την κινητοποίηση αναμένεται να έχουν και τη στήριξη συναδέλφων τους από τη χώρα μας  ειδικότερα από την Ομοσπονδία Τουρισμού Βορείου Ελλάδος.

 Αφορμή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η εφαρμογή της παραγράφου 15 του άρθρου 185 του νόμου 4070/2012 που καταργεί αρκετές υπάρχουσες διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές με αφετηρία την επαρχία. Σύμφωνα με το νέο νόμο οι συγκεκριμένες γραμμές πρέπει να έχουν σαν αφετηρία μόνο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τουρισμού Β. Ελλάδος επισημαίνει πως με αυτό τον τρόπο δεν εξυπηρετούνται ούτε οι επιβάτες ούτε οι μεταφορείς, ενώ καταστρέφεται η οικονομία των επαρχιακών πόλεων και αυξάνεται η ανεργία. Καλεί δε τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη να αναθεωρήσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα παράτασης έως τη λύση του προβλήματος, δηλαδή έως την τροποποίηση –αλλαγή του επίμαχου άρθρου. Επίσης, δηλώνουν πως οι Ελληνες μεταφορείς θα πραγματοποιήσουν στις 5 Μαρτίου κανονικά τις επιστροφές τους. Και αν δεν τους επιτραπεί η έξοδος από τους διασυνοριακούς σταθμούς θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό των συνόρων με τους Αλβανούς μεταφορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...