Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι εργασίες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο Θεσπρωτικό

Την Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού επισκέφτηκαν την Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Γιολδάσης Δημήτριος και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανατολιωτάκης Νικόλαος, προκειμένου να γίνει απολογισμός και να συντονίσουν τις εργασίες έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή του Θεσπρωτικού.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Θεσπρωτικού κ. Αθανασόπουλος Περικλής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεσπρωτικού παρουσίασαν τις καταστροφές και τα αναγκαία έργα που θα πρέπει να εκτελεστούν άμεσα στην περιοχή.

Ο κ. Ιωάννου έδωσε εντολή να διανοιχτεί και να κατασκευαστεί αποστραγγιστική τάφρος σε όλο το μήκος της περιφερειακής οδού, να κατασκευαστούν γέφυρες στους κάθετους δρόμους που συνδέουν την περιφερειακή με τον οικισμό, ώστε να οδηγηθούν τα όμβρια ύδατα προς το κεντρικό ποτάμι.

Επίσης ο κ. Ιωάννου έδωσε εντολή να διανοιχτεί τάφρος από την περιφερειακή οδό προς την επαρχιακή οδό Θεσπρωτικού - Ριζοβουνίου προκειμένου να οδηγηθούν τα νερά που το ύψος τους έχει φτάσει το 1,5 μέτρο.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Θεσπρωτικού επισκέφτηκαν την περιοχή της Πυροσβεστικής προκειμένου να παρακολουθήσουν το στάδιο των αντιπλημμυρικών έργω, που πραγματοποιούνται από την αρχή της χρονιάς.

Το έργο περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά έργα από το Super Market Ένωση έως το Γυμνάσιο - Λύκειο και στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού.
Το παραπάνω έργο, προϋπολογισμού 88.000 ευρώ, πού χρηματοδοτείτε από την Περιφέρεια Ηπείρου, αναμένετε να ολοκληρωθεί εντός των επομένων μηνών και θα είναι ανάσα για τις πολύπαθες αυτές περιοχές του Θεσπρωτικού.

Πηγή: www.pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...