Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

7ο Θερινό Σχολείο στην Κόνιτσα

Συνεχίζεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο καθιερωμένος πια και επιτυχημένος θεσμός του Θερινού Σχολείου Κόνιτσας από τις 27 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου με τη συμμετοχή 20 καθηγητών από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη και 85 μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση ανήκει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Δήμο Κόνιτσας και το Διεθνές Ακαδημαϊκό Δίκτυο Border Crossings, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Βασίλη Νιτσιάκο. Εφέτος εκτός από τα άλλα μαθήματα θα γίνει ειδικό μάθημα για την «ανθρωπολογία της κρίσης» και μια διάλεξη σχετική με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τον κόσμο από τον καθηγητή Οικονομικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ Keith Hart.

Οι φοιτητές θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιτόπια εθνογραφική έρευνα στις δύο πλευρές του ελληνο-αλβανικού συνόρου και να δημοσιεύσουν τα πορίσματά τους στην επετηρίδα του Θερινού Σχολείου. Επίσης, θα συμμετέχουν στα τοπικά δρώμενα της περιόδου αυτής που είναι πλούσια στην επαρχία. Σημειώνεται ότι η διδασκαλία στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων των καθηγητών. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.hist-arch.uoi.gr/SUMMERSCHOOL/html/indexgr.html

Πηγή: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...